woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

SKV1 pakt eerste punten

26 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Nadat een aantal dagen eerder een vriendjes- en vriendinnetjestraining was georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek, werd zaterdag (23-9) een compleet thuisprogramma afgewerkt bij de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging (SKV).

In een druilerige regen werd het spits afgebeten door de KangoeroeKlup. De jeugdteams van SKV lieten zich niet van de wijs brengen door de regen. Op de C na wisten alle teams punten thuis te houden waarna het om half vier de beurt was aan SKV1 om deze lijn voort te zetten.

Gevarieerde aanvallen
SKV1 lijkt ingedeeld in een poule waarin de teams aan elkaar gewaagd zijn. Tegenstander Melmac uit Tilburg wist al snel een 0-2 voorsprong te nemen en bouwde deze zelfs uit naar 0-4. Toch speelden de Sleeuwijkse korfballers niet slecht, er waren mooie, gevarieerde aanvallen, maar de afronding wilde niet lukken.
Via schoten van de zich goed ontwikkelende Aron van Ooijen en Annika van Gelder werd de aansluiting weer gevonden. Arne van Weelden en Joost de Jong zorgden hierna voor de 4-4 en bij een 6-6 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Strafworpen
Nog één keer wist Melmac op voorsprong te komen, maar daarna bleef SKV aan de goede kant van de score. Wel werden veel kansen gemist, waardoor het wel tot het eind toe spannend bleef. Lang bleef de stand op 8-8. Door Robin Duizer en Annika van Gelder twee strafworpen scoorden in de laatste minuten was de overwinning een feit.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.