vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

De echte Sinterklaas is de weg kwijt …

Sinterklaas strandt op Loevestein, maar komt op tijd in Gorinchem

18 november 2023 (door BommelerwaardNet)

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN:  Elk jaar gaat er wel iets mis bij het Sinterklaasjournaal. De boot zinkt, het grote boek is kwijt, de cadeautjes zijn vermist en dit jaar leek Sinterklaas de weg kwijt: in plaats van in Gorinchem legde hij aan bij Slot Loevestein.

Wat de Sint daar precies zocht bleef een raadsel, maar zelfs de pakjes werden uitgeladen en naar het kasteel gebracht. Gelukkig zette Sinterklaas uiteindelijk zijn reis voort richting Gorinchem, waar duizenden enthousiaste kinderen stonden te wachten op de goedheiligman. 

Kist
Terwijl Sinterklaas zijn ronde in Gorinchem maakte, keerden enkele Pieten met de boot terug naar Loevestein om de daar achtergelaten pakjes weer op te halen. Ze namen daarbij per ongeluk ook een kist mee. Hoe het nu precies zit met die kist en de ridder, en wat Sinterklaas nou eigenlijk zocht op Loevestein is de komende weken te zien in Het Sinterklaasjournaal.

Vrolijk
“Het was een vrolijk gezicht en een bijzondere dag om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen in onze vesting en het kasteel,” aldus Loevestein-directeur Ed Dumrese. 

Loevestein is de komende tijd helemaal in Sinterklaassfeer. Tot en met 5 december kun je een bezoek brengen aan het Sintfestijn op Loevestein.

Foto Renny van der Graaff.

Lees meer over:

Slot Loevestein Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.