woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Sint- en pietengymfeest in d'Alburcht groot succes

28 november 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - De Sint- en pietensportmiddag in d’Alburcht was een groot succes. Ruim zeventig basisschoolleerlingen uit Altena kwamen naar Wijk en Aalburg in hun pieten-outfit.

Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van gympiet Lios gingen de kinderen in groepjes uiteen. Het spellen- en activiteitencircuit was opgezet door de leerlingen van het Willem van Oranje College. Lios Veen en Sport & Vriendschap Eethen voegden nog een extra activiteit toe, acrogym.

De sportmiddag kwam een aantal jaar geleden tot stand toen het Willem en Sportvereniging W.I.K. de handen ineen sloegen. Inmiddels zijn ook gymvereniging Lios (Veen) en Sport en Vriendschap (Eethen) betrokken. Een win-win situatie voor alle vier: de leerlingen van het Willem draaien een maatschappelijk project. Zij bereiden de sportmiddag voor, versieren d'Alburcht, begeleiden de kinderen tijdens de spelletjes en zorgen na afloop voor iets lekkers. De gymverenigingen zorgen voor de pr, de communicatie en houden de inschrijvingen bij. Zo worden de taken verdeeld en is het voor iedereen behapbaar. 

Uitbreiding
De activiteit bleek zo populair dat de organisatie kinderen moest teleurstellen. 'Volgend jaar breiden we uit zodat we alle enthousiaste kinderen een sportieve middag kunnen bezorgen.'

 

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.