dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Altena

SGP wil onderzoek naar locaties tiny houses

17 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Tijdens de behandeling van de Kadernota 2022 diende SGP Altena een motie in met de oproep proactief onderzoek te doen naar haalbare locaties voor Tiny Houses. 

De druk op onze woningmarkt is hoog, de huizenprijzen rijzen de pan uit, en de inschrijftermijnen voor (sociale) huurwoningen zijn lang, zijn de redenen de handschoen op te pakken.

Henri de Raad namens de SGP: 'Daarom zien we steeds meer behoefte ontstaan aan zogenaamde Tiny Houses. Deze woonvorm kan interessant zijn voor starters, voor mensen met een kleinere portemonnee, maar vanwege het duurzaamheidskarakter ook voor mensen die hun ecologische voetafdruk op aarde willen beperken.' 

Ingewikkeld
De Raad vervolgt: 'We horen om ons heen dat er initiatieven zijn voor het realiseren van Tiny House projecten, maar dat het ingewikkeld kan zijn om een geschikte locatie te vinden.'

De SGP is daarom blij met de steun vanuit de raad alsook met de toezegging vanuit het college dat er 'vanuit een open en proactieve houding omgegaan wordt met vernieuwende woonvormen', en dat met initiatiefnemers gezocht wordt naar mogelijke locaties'.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!