dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

De meerkosten vormen uiteindelijk geen belemmering.

SGP Altena akkoord met grondaankoop nieuwe Oranje Nassauschool 

7 maart 2023 (door Redactie)

VEEN - De gemeenteraad van Altena neemt binnenkort een besluit over het al dan niet aankopen van grond in De Eng voor de nieuwe Oranje Nassauschool in Veen. Die aankoop heeft nogal wat voeten in de aarde vanwege de extra kosten veroorzaakt door het niet bouwen van 21 woningen op die plek. En dat terwijl Altena schreeuwt om nieuwe huizen. Wethouder Hans Tanis (SGP) gaf in reactie op de kritiek uit de gemeenteraad toe dat het proces niet de schoonheidsprijs verdiende.

Burgemeester en wethouders vroegen eerder om ruim een miljoen euro extra. Op de plek waar de school komt, wilde Bouwlinie woningen bouwen. Dit gaat dus niet door, hetgeen minder inkomsten betekent voor de ontwikkelaar die daarvoor compensatie wilde.

Positief
SGP-raadslid Arjan Versluis: “Het is een eenvoudig raadsvoorstel, waar erg veel en lang over is gesproken. Voor een groot deel was dit te wijten aan de onduidelijkheid van het voorstel en de rommelige beantwoording van de vele technische vragen. De SGP vindt dat de school de beste plek verdiend, en dat is deze plek. De locatie scoort op alle uitgangspunten namelijk het meest positief.” 

De partij vindt daarom ook is dat de grond aan De Eng moet worden aangekocht, ondanks de meerprijs van 9.000 euro per jaar. De SGP vindt dat “te overzien” op een begroting van bijna 150 miljoen.

Woningbouw
De partij gaat dan weliswaar akkoord met de aankoop, maar maakte nog wel een kanttekening. “Er worden in Veen nu 21 woningen minder gebouwd en dus worden deze niet aan onze woningvoorraad toegevoegd. Dat kan wat de SGP betreft niet de bedoeling zijn; die woningen zijn broodnodig. Op aandringen van de SGP deed de wethouder de toezegging om de vrijkomende schoollocatie aan de Hardenbergh in Veen, grotendeels te ontwikkelen tot woningbouw.”

Meedenken
Dat alles was voor de SGP voldoende. De gemeenteraad kan in de toekomst ook meedenken over de invulling van de woningbouwplannen aan de Hardenbergh. Ook komt er een begraafplaats.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.