dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

Sergeant Van Rijswijk gaf een gastles op het Altena College.

Sergeant luchtmacht voor de klas op zijn oude school

12 september 2023 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK – Oud-leerling Xander van Rijswijk, huidig sergeant bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu), verzorgde vrijdag (8-9) een leerzame dag voor de Business School-leerlingen uit 5 havo en 6 atheneum van het Altena College. Centraal in de lessen stond het thema ‘Het belang van samenwerken’.

De verschillende krijgsmachtonderdelen besteden in hun opleiding en training erg veel aandacht aan effectief leiderschap, waarbij teamsamenwerking uitgebreid aan bod komt.

Uitrusting
Na een introductie over Defensie en de KLu liet Van Rijswijk de leerlingen kennismaken met een ‘strategische opdracht’. Eén van de leerlingen hees zich de nodige uitrustingstukken om het lijf. Ook de funfactor mocht er zijn.

Tevens leerden de leerlingen de basisprincipes van Zelfhulp en Kameradenhulp (ZHKH), de militaire versie van EHBO. In de gymzaal werden deze vaardigheden in verschillende situaties toegepast, waarbij samenwerken steeds de sleutel tot succes was.

Leerzaam
Leerlingen, alsook de school zelf, vonden het een leerzame en vooral leuke gastles. Ongetwijfeld voor herhaling vatbaar.

Gastlessen
De school werkt op het gebied van gastlessen niet enkel samen met Defensie, maar ook met bedrijven in de regio. Zo realiseerde B2B Platform Ondernemend Altena eerder ook een gastles.

Foto Altena College

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.