maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Het project krijgt een open structuur, wandelpaden en een voedselbos.

Seniorenproject ‘Het Perspectief’ zoekt nog deelnemers

28 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

DUSSEN - Ouder worden kent zijn eigen 'uitdagingen'. Vitaal ouder worden betekent op tijd je woonomgeving, huis en levenswijze aanpassen. Om dat te kunnen realiseren lanceerde een groep mensen uit Altena begin 2021 het plan om op een ruim perceel in Dussen vijftien compacte, geschakelde seniorenwoningen te bouwen. Dit alles onder de noemer “Het Perspectief”.

Kernwoorden die het project dragen zijn privacy, gemeenschapszin, gemeenschappelijke voorzieningen, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

De initiatiefnemers laten weten: 'Binnen dit project denken wij aan individuele woningen met bijvoorbeeld een gemeenschappelijke (groente)tuin, logeerkamer(s), een leefkeuken voor grotere bijeenkomsten zoals verjaardagen en een schuur voor gemeenschappelijk gereedschap, klussen en/of enkele dieren.' Het Perspectief moet een seniorenproject worden met een open structuur, wandelpaden en bijvoorbeeld een voedselbos aan de randen. 'We willen graag dat er mensen gaan wonen die zowel zelfstandig leven maar ook elkaar tot steun willen zijn en deze voorzieningen willen delen.'

Schetsen
Op dit moment wordt er een plan uitgewerkt voor een locatie langs de Dijk in Dussen. Het voordeel van dit perceel is dat de mogelijkheid bestaat om naast de bouwgrond ook (goedkopere) landbouwgrond aan te kopen waarop bijvoorbeeld de tuin en het voedselbos kan wordenaangelegd.   De eerste schetsen zijn inmiddels al gemaakt. 'Wij zijn nu samen met de huidige grondeigenaar bezig met de aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan en het verkrijgen van de vergunningen. De locatie en architect zijn dus al gekozen.'

Actief inzetten
Het realiseren van dit project vergt veel inzet van de toekomstige bewoners. 'Wij hebben nog ruimte voor enkele nieuwe medebewoners en zoeken met name mensen die zich actief willen inzetten voor de realisatie van dit project. We hanteren geen leeftijdsgrens. Wie zich aangesproken voelt interesse heeft, kan dat laten weten via cpo.perspectief@gmail.com.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.