zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De pas werkt écht alleen bij schoolspullen ...

Alle kinderen moeten kunnen meedoen, dat kan via Leergeld

25 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Alle ouders die in de gemeente Altena staan ingeschreven bij de Stichting Leergeld kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Met die pas kunnen kinderen in het voortgezet onderwijs tot een bedrag van 80 euro spullen kopen voor het komend schooljaar.

Dan gaat het om zaken als een agenda, rekenmachine, rugzak, gymkleding, sportschoenen en dergelijke. Kinderen in het basisonderwijs krijgen een pas van 30 euro. Ouders moeten wel vóór 15 april reageren. De kinderen krijgen de Schoolspullenpas in juni per post en het bedrag kan tot eind september worden besteed. De pas werkt écht alleen bij schoolspullen, andere zaken kunnen er niet mee worden betaald.

Meedoen
In Altena helpt de Stichting Leergeld al ruim 190 gezinnen die het financieel niet breed hebben. Niet met geld, door de zwemles, muziekles of de contributie van een sport te betalen. Naast de Schoolspullenpas kunnen gezinnen ook een laptop aanvragen en voor oudere kinderen een fiets en smartphone. Zodat ieder kind, ondanks geldzorgen van ouders, gewoon met leeftijdgenootjes mee kan doen.

Aanvragen
Wie een laag inkomen heeft en wil weten of zijn/haar gezin ook in aanmerking komt voor deze praktische ondersteuning, kijkt op de website van Stichting Leergeld. Na aanmelding volgt dan een persoonlijk gesprek over wensen en de financiële situatie.

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.