maandag 6 december 2021

Alles over Altena

De kids droegen zelfgemaakte schortjes en versierde koksmutsen.

Schoolrestaurant ‘De Kokende Kinderen’ geopend door burgemeester

2 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - "De Kokende Kinderen" is een restaurant waar door kinderen gekookt wordt. Die vijf sterrengelegenheid is te vinden in De Verschoorschool aan de Esdoornlaan in Sleeuwijk.

Maar er is meer. Het is een plek waar het voor Kinderen en volwassenen leuk is om er te eten. Daarom is er een speelhoek en liggen er kleurplaten op de tafels. Het menu bestaat uit dingen die kinderen én volwassenen lekker vinden. Kortom: het restaurant werd beoordeeld met vijf sterren.

Wat ging er aan vooraf?
Een zevental weken geleden ontvingen de kinderen in de onderbouw een brief van burgemeester Egbert Lichtenberg. Hij vroeg of de school mee wilde denken over een nieuw restaurant in Sleeuwijk. En dat gebeurde.
Er werd onderzoek gedaan in het dorp naar soorten restaurants, er werd bedacht wat belangrijk was in een restaurant, er kwam een menukaart en de kids oefenden spelenderwijs om kok of ober te zijn. Tot slot werd er een naam bedacht voor het restaurant. En toen volgde de officiële opening...

Met zelfgemaakte schortjes en versierde koksmutsen stonden alle leerlingen klaar. De burgemeester knipte het lint door en opende het restaurant. De burgervader kreeg vervolgens uitleg over het restaurant en ontving hij het kookboek "De Kokende Kinderen" vol met lievelingsrecepten van de leerlingen. Daarna werd er gegeten in het restaurant. En niet alleen de burgemeester was er, ook directrice Cindy Middeljans en de ouders van de 'restaurantleerlingen' schoven aan voor de lunch.

De verdere week is het restaurant geopend voor de ouders en zullen de leerlingen hun kook- en serveerkunsten tonen. 

 

Foto Verschoorschool.

Lees meer over:

Sleeuwijk Verschoorschool
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.