maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Sander Paans.

Sander Paans voorzitter SchuldHulpMaatje Altena

3 februari 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Sander Paans uit Werkendam is de nieuwe voorzitter van SchuldHulpMaatje Altena. Hij volgt Luc Zonnenberg op die zich nu volledig gaat richten op de coördinatie van de hulpaanvragen.

Paans (62) was (mede) eigenaar van een groot familiebedrijf en werkt nu als zakelijk dienstverlener in het vastgoedbeheer. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring als voorzitter van Kozakken Boys en ondernemersverenigingen en wil die kennis en ervaring graag gebruiken om écht iets te betekenen voor mensen. ‘Ik weet uit het verleden hoe diep je kunt zitten en hoe belangrijk het is dat er dan mensen zijn die je willen en kunnen helpen’, zegt Paans.

Hulpaanvragen
In Altena zijn inmiddels tien getrainde en ervaren Schuldhulpmaatjes actief, maar het aantal hulpaanvragen valt wat tegen. ‘We weten dat er ook in Altena mensen met financiële zorgen en problemen zijn, maar mensen vragen hier nu eenmaal niet zo makkelijk om hulp’, zegt Paans. ‘We willen dus nog beter laten zien wie we zijn en wat we doen. Hoe integer de ploeg is. Samen met een schuldhulpmaatje kun je voorkomen dat je nog verder in problemen komt. Een ‘maatje’ kan helpen bij het aanvragen van speciale regelingen en toeslagen, maar weet ook hoe je geld kunt besparen of afspraken kunt maken met eventuele schuldeisers’, legt hij uit. ‘Ons doel is mensen in een zo vroeg mogelijk stadium effectief te helpen én te zorgen dat ze uiteindelijk zelf weer zonder problemen hun eigen financiën kunnen regelen.’

Informatie
Schuldhulpmaatje is in Nederland actief in ruim 160 gemeentes en afgelopen jaar deden bijna 11.000 mensen een beroep op een ‘maatje’ om samen de financiën weer op de rit te krijgen.
Op de algemene website van Schuldhulpmaatje staat meer informatie over het werk van de vrijwillig schuldhulpmaatjes. Via een link kun je daar ook gelijk een hulpaanvraag doen.

Wie liever eerst persoonlijk contact heeft, kan in Altena contact opnemen met Luc Zonnenberg. Tel.: 0627-886817/ e-mail: luc.zonnenberg@altena.schuldhulpmaatje.nl

Foto Schuldhulpmaatje Altena.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.