vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Ruim 500 deelnemers starten bij Omloop de Biesbosch

28 mei 2024 (door Redactie)

ALTENA - Vrijdag (24-5) en zaterdag gingen respectievelijk ruim 200 hardlopers en 300 wielrenners van start voor de vierde editie van Omloop de Biesbosch. De sporters kregen gedurende hun tocht de nodige regen en wind te verduren. De Omloop hardloopwedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Altena Road Runners.

De 264 inschrijvingen voor de hardloopwedstrijd op vrijdagavond waren een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzicht van vorig jaar. Framerunners, die voor het eerst aan de start verschenen, jeugd in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar én senioren uit alle windstreken verschenen aan de start. De overall winnaar bij de heren was Roy Hoornweg, die een strakke tijd van 31.23 minuten neerzette. De snelste dame op deze afstand was Femke van de Broek, die op 38.52 minuten finishte. Bij de 5 kilometer waren dit Stefan Gerritse met een tijd van 18.35 minuten en Samantha Gerritse met 22.46 minuten.

Een compleet overzicht van alle uitslagen.

Grote Groene Uitdaging
Ook voor de 300 renners, die zaterdag (25-5) aan de start verschenen, was het bikkelen. Waar de Sportklasse en de Amateurs/Junioren een bak met regen voor de kiezen kregen, streden de Elite/Beloften én de Startlicentie/Funklasse met name tegen de aantrekkende wind in de middag. Deze editie gaat met recht de boeken in als de Grote Groene Uitdaging.

De lokale renner Mika Bouman werd tiende bij de Beloften. Lars van Oord achtste bij de Junioren, Rowan van Oord achttiende bij de Beloften, Geert van Kapel finishte als 31e bij de Elite, Marnix van den Oever zevende bij de Elite, Hein van Laar vijfde bij de Startlicentie en William de Graaf vijfde bij de Funklasse.

Een overzicht van alle uitslagen op de site van de KNWU

Foto (boven) Marc Bouwens / Rina Schrijver (onder).

Lees meer over:

Werkendam Omloop Biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.