zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Een crowdfunding moet het totale project straks mogelijk maken

Ruben Romijn uit Veen drijvende kracht achter muziekproject AardeWerk

9 december 2022 (door Redactie)

VEEN - Het muziekproject AardeWerk, met onder andere Elisa Krijgsman en Jan Willem van Delft, lanceert zijn debuutsingle. Ruben Romijn uit Veen is de componist en initiatiefnemer van het project dat, als het aan hem ligt, nog een vervolg krijgt.

Bekende christelijke artiesten vertolken de Nederlandstalige liedjes van de Veener, die zowel christenen als 'nieuwsgierigen' mee wil nemen in een zoektocht naar 'de kracht in kwetsbaarheid'.
 
Nieuwe jassen
'Dit project heeft de potentie dat het bij heel wat mensen direct landt in het hart en het verstand daarbij wordt overgeslagen', zegt Elisa Krijgsman, bij AardeWerk betrokken als sessiemuzikant en gastartiest. De gitarist en zanger, die zijn sporen onder meer verdiende bij Opwekking, vindt dat er met 'durf is geschreven' en hoopt dat christelijk Nederland 'open oren' zal hebben voor de verrassende 'jassen' die om de liedteksten zijn gecomponeerd.
 
Romijn is drummer en drumleraar. Hij kent dus het klappen van de muzikale zweep. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel is AardeWerk verfrissend, vinden pianist Jan Willem van Delft en gastartiest Wouter Seinen. 'Ruben is niet van de platgetreden paden, hij vindt authentieke bewoordingen om een eeuwenoude boodschap opnieuw binnen te laten komen.'
 
Die boodschap hoopt Romijn door een crowdfundingsactie te kunnen uitbouwen tot een volledig conceptalbum, met de naam Scherven voor de Eeuwigheid, een titel die gebaseerd is op persoonlijke ervaringen en Bijbelteksten. (Tekst loopt door onder de foto.)


 
Jaloers
Door negatieve en moeilijke ervaringen in zijn eigen leven raakte Ruben Romijn steeds meer verwonderd over de manier waarop Bijbelse figuren als Job, Jozef, David en Paulus hun geloof doorleefden. Ondanks alles wat hen overkwam, bleven zij gedreven gericht op het goede en hielden ze vast aan hun relatie met God. 'Zij incasseerden het lijden en lieten zich erdoor vormen, daar werd ik jaloers op', vertelt Romijn.
 
Hij vervolgt: 'Paulus gaat zelfs zo ver dat hij het lijden bijna verwelkomt! Hij vergelijkt zichzelf in de tweede Korinthebrief namelijk met een aarden kruik waarin een schat verborgen zit. Paulus zelf is de kruik, en de schat is het eeuwige leven, het kennen van God. Hoe meer barsten, hoe meer die schat van eeuwig licht zichtbaar wordt. Want hoe minder er van Paulus’ eigen kracht overblijft, des te meer God in zijn leven werkt. Dat was hem blijkbaar alles waard!'
 
Naar die moedige houding zoekt Ruben ook in zijn leven, en dat vertaalt zich in zijn liedteksten.  Met zijn hartenkreten en hersenspinsels hoopt hij ook anderen troost, inzicht en hoop te geven. 'Uiteindelijk is het Gods Aarde-Werk om ons uit de gebrokenheid, door de genade, naar de gerechtigheid te brengen; het moment waarop Hij alles heel maakt. Dat geeft perspectief aan het nu!'
 
Rubens eigen Aarde-Werk
Het album van tien liedjes, waarvan de single In Wezen het startschot vormt, moet uiteindelijk - voorzien van artwork en Bijbelse overdenkingen - als een mediaboek worden uitgeven.
Een crowdfundingsactie via voordekunst zal vanaf 26 januari 2023 het project mogelijk moeten maken.

Singer-songwriter Wouter Seinen trapt het project af als leadzanger van de single “In Wezen” die 15 december 2022 verschijnt. De debuutsingle is vanaf die datum te beluisteren via de gebruikelijke streamingplatforms.

Foto Ruben Romijn.

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.