maandag 6 december 2021

Alles over Altena

De verhuizing past binnen de ambities van groei

RTV Altena verhuist naar nieuwe locatie

23 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

HANK – Stichting RTV Altena verruilt de thuisbasis Hank, na bijna twintig jaar, voor Nieuwendijk. Komend najaar komen de uitzendingen van Radio A-FM en Altena TV vanuit een ander pand. De verbouwing van het nieuwe onderkomen is al volop aan de gang.

De huidige locatie op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Brasser in Hank is allesbehalve praktisch en representatief, laat de lokale omroep weten. Het onderkomen is sterk verouderd, klein met schuine plafonds, er is geen toegang voor mindervaliden en feitelijk zit de omroep op een onzichtbare plek.

Centraal
De bestuurlijke wens om centraler in de gemeente gehuisvest te zijn, is met de nieuwe stek overigens niet gerealiseerd. Enerzijds is de beschikbaarheid van goede, passende en betaalbare locaties minimaal in Altena. Anderzijds heeft het, voor de omroep nieuwe, hoogwaardig afgewerkte pand uit 2006 veel pluspunten die doorslaggevend waren toch te gaan verhuizen. Zo heeft de locatie de technische mogelijkheden om radio- en televisie-uitzendingen goed  te realiseren, zoals de aanwezigheid van een uitgaande glasvezelverbinding en een goede straalverbinding naar een zendmast.

Veel werk
Op de begane grond komen straks een radiostudio, een televisiestudio en redactieruimte. Verder is er een mooie ontvangstruimte, een grote kantine en een vergaderruimte. Het eigen terrein biedt voldoende parkeergelegenheid. Voordat het pand daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden, moet er nog wel veel werk verzet worden door de vrijwilligers.

Opening
Kijkers en luisteraars merken van de overgang niets. Op een later moment dit jaar wordt de locatie feestelijk geopend en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

Foto archief ter illustratie.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.