zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Wandelpark De Lankert in Eethen krijgt steeds meer vorm.

Kinderen planten 2500 bomen in wandelpark Eethen

8 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

EETHEN - Tijdens Boomfeestdag (10-11) planten ruim 200 leerlingen van vijf basisscholen uit de omgeving maar liefst 2.500 bomen in wandelpark De Lankert in Eethen. De bomen zijn een schenking van Rotary Altena, die de dag organiseert.

Voorafgaand aan Boomfeestdag reikte de Rotary lespakketten uit op de scholen over het belang van bomen. Woensdag 10 november organiseren zij een feestelijke ochtend met onder andere het planten van een wensboom, onthullen van een plaquette en natuurlijk het planten van bomen.

Ook Bouwlinie haakt aan op deze Boomfeestdag en plant 40 bomen in het wandelpark. De dochteronderneming van BazaltWonen laat sinds 2019 voor iedere opgeleverde woning nieuwe bomen planten.

Hulde
Wethouder Roland van Vugt: “Het wandelpark in Eethen begint nu echt vorm te krijgen. Steeds meer initiatieven haken aan, zoals de crossbaan en de moestuin. Als gemeente zijn wij heel blij met de schenking van Rotary Club Altena. Zij maken hiermee echt een groot gebaar en impact. Dat ook Bouwlinie dit wandelpark uitkoos voor haar bomen is goed nieuws. Zo maken we met z’n allen een schitterend park in Altena. Ook hulde aan de actieve dorpsraad.”

Lees meer over:

Eethen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.