woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Vanuit Altena doen twee teams mee.

Roparun 2024 komt door Altena

20 april 2024 (door Redactie)

ALTENA - Uitputting, emotie én de overwinning: dát is de Roparun! Op Tweede Pinksterdag (20-5) is de atletiekbaan van Altena Roadrunners (ARR) in Sleeuwijk doorkomstlocatie voor veertig Roparunteams.

De Roparun is de langste hardloopestafette ter wereld. Het doel is zoveel mogelijk geld inzamelen om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken. 

Na vijf jaar keert de Roparun terug naar Frankrijk. Op de zaterdag voor Pinksteren starten 160 teams op Circuit La Clef des Champs en 40 teams op Twente Airport. Op maandag finishen de teams op de Rotterdamse Coolsingel na een afstand van maar liefst 560 kilometer.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat de Roparun door de gemeente Altena komt. De teams op de Nederlandse route komen binnen vanuit de Bommelerwaard via de Andelse sluis en gaan naar Curio prinsentuin Andel. Via Andel, Giessen, Rijswijk en Woudrichem loopt de route naar Sleeuwijk voor een ereronde op de atletiekbaan. Dan laten de teams Altena achter zich en gaan ze voor de laatste 55 kilometer op weg naar Rotterdam.

Teams uit Altena
Vanuit Altena doen twee teams mee aan de Roparun: Team Altena 280 en Team 75 De Buitenbeentjes. Deze teams zijn op diverse manieren te sponsoren, onder andere door de Roparunloterij. Hier kun je kiezen voor doorkomstlocatie Sleeuwijk. Alle opbrengsten gaan uiteindelijk in dezelfde pot voor dit goede doel.

Kippenvelmoment
ARR laat weten: 'Wij willen de teams op onze baan een kippenvelmoment bezorgen en motiveren voor de laatste loodjes. Daar hebben we natuurlijk veel publiek voor nodig. Zet 20 mei vast op de kalender. Wij houden je op de hoogte van de tijden en activiteiten.'

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Altena Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.