zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

SGP Altena diende er een motie voor in.

Rolstoelen op alle begraafplaatsen in Altena voor wie slecht ter been is

13 juli 2022 (door Redactie)

ALTENA - SGP Altena wil graag op alle zestien begraafplaatsen rolstoelen beschikbaar hebben. De partij diende hiertoe een motie in die werd aangenomen.

De fractie vindt het belangrijk dat openbare voorzieningen voor iedereen toegankelijk zijn. Het college kreeg via de motie dan ook de opdracht om Stichting Handy-Car(e) op de zestien gemeentelijke begraafplaatsen rolstoelen met muntslot te laten plaatsen. De stichting zorgt ook voor het onderhoud. 

Alle ondergronden
Op de begraafplaatsen komen rolstoelen die voor alle ondergronden geschikt zijn. Zo kunnen lichamelijk gehandicapten, ouderen, mensen met een (tijdelijke) functiebeperking, astmapatiënten enzovoorts eenvoudig hiervan gebruikmaken. 

Kosten
Om een en ander te bekostigen, betaalt de gemeente een sponsorbijdrage aan de stichting die geen winstoogmerk heeft. De rolstoelen kosten 500 euro per jaar. In totaal gaat het dus om een bedrag van 8000 euro op jaarbasis.

Betrokkenheid
SGP Altena is tevreden: ‘De gemeente laat hierdoor haar maatschappelijke betrokkenheid zien en dat we een dienst- en serviceverlenende gemeente zijn.’

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.