woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vele handen maken licht werk.

Rode kastanje Den Biekurf wordt wereldboom

11 mei 2021 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - Bij obs Den Biekurf verrijst een mooi project. Ter plaatse wordt hard gewerkt aan 'de wereldboom'. Dinsdagmorgen 1 juni wordt de rode kastanje voor de school omgedoopt tot wereldboom. Dat is een boom die mag uitgroeien zolang hij zelf kan. 'Een soort dorpsboom waar generaties van kunnen genieten', laat de dorpsraad weten.

In samenwerking met de gemeente en de school bereidt een aantal vrijwilligers de boom voor op dat bijzondere moment. De boom krijgt verse compost en in de zomer ondergaat hij nog een snoeibeurt. Zo zal hij er puik bij staan.

Bloemenmengsel
Kinderen en hun ouders voorzien de boom nog van haksel. Daarbij worden scheppen en kruiwagens ingezet. 'Komt allen en help even mee', roept Dorpsraad Babylonienbroek de inwoners op. Maar er gebeurt meer in de opmaat naar de omdoping. Aan de straatkant gaat de heg er gedeeltelijk uit en de vrijkomende grond wordt ingezaaid met een akkerrand bloemenmengsel.

Primeur
Wethouder Ronald van Vugt houdt op 1 juni een officiele toespraak en ook de pers wordt uitgenodigd. Broek heeft dan de primeur van de eerste wereldboom in Altena.  

Foto Dorpsraad Babylonienbroek op FB

Lees meer over:

wereldboom obs den biekurf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.