maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

De LP - op vinyl - is voor Hoogendoorn 'een jongensdroom die uitkomt.'

Rik Hoogendoorn toert in de regio met 'Donkerblauw Hotel'

23 mei 2023 (door Redactie)

REGIO - Dat acteur Rik Hoogendoorn een waar talent is, bewees hij al eerder. Bijvoorbeeld met de rol van Bert de Groot (klusjesman, vader van Gijs. loodgieter restauranteigenaar, 'de Visionair Verlichte' en meer) in de vermaarde televisieserie Dokter Tinus. Deze populaire SBS-reeks werd (zes seizoenen) nagenoeg volledig in de vesting van Woudrichem opgenomen.
Wat niet iedereen weet dat Hoogendoorn, naast acteur, ook een zeer verdienstelijk muzikant is. Speelde de singer/songwriter/gitarist eerder in de Woerkumse Teerkamer, zaterdagavond (20-5) deed hij opnieuw de regio aan.

In Gorinchem presenteerde Hoogendoorn zijn LP "Donkerblauw Hotel". Inderdaad een heuse LP, op vinyl dus. Het uitbrengen van deze LP was voor de artiest 'een jongensdroom die uitkwam'. In de zeer intieme setting van het Zevende Huis in de Gorcumse vesting zette hij zijn zang en gitaarspel enthousiast in de spotlights.

Jongensdroom
Sterke Nederlandstalige teksten, uit het leven gegrepen en van eigen hand (op één na), vulden het minitheater. Samen met een sterke ondersteuning van multi-instrumentaliste Anke Piersma (foto rechts) maakten die ingrediënten de avond tot een succes. Met na afloop natuurlijk de onvermijdelijke foto's met een aantal aanwezige Dokter Tinus-fans.

Toernee
Hoogendoorn en Piersma toeren voor de presentatie van het gloednieuwe album door het land. Buiten dat de LP fysiek te koop is, is deze ook streamen. Ook is er een podcast beschikbaar: "Donkerblauw Hotel". Hierin gaat podcastmaker Eva van Leeuwen in gesprek met de zanger/acteur.

Foto Bianca de Boer.

Zie ook:

Lees meer over:

dokter tinus Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.