donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Riddertoernooi terug op Loevestein

13 oktober 2022 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN / WOUDRICHEM - Het grote jaarlijkse riddertoernooi op Loevestein is terug van weggeweest. Op 22 en 23 oktober strijden stoere ridders op dappere paarden om de overwinning en verandert de vesting in een Middeleeuws kampement.  

Terug naar het jaar 1371. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement. Waan je in de middeleeuwen als je hierdoorheen dwaalt en ontdek dat het leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters. Neem een kijkje in de open tenten en ruik het knapperende houtvuur. Op het toernooiveld hoor je wapens kletteren bij de voorbereidingen en demonstraties van de ridders. Probeer zelf ook eens met een handboog te schieten of dans op de klanken van de troubadour.

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van het toernooi. Tijdens het spectaculaire steekspel galopperen de ridders op hun paard op elkaar af en proberen ze hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop het toernooi te winnen.

Ridderschool
Dé ridderactiviteit voor kinderen van 4 t/m 10 jaar is de ridderschool. Leer hoe je vecht met het zwaard, wordt een echte ridder, sluit je aan en marcheer mee ten strijde naar het toernooiveld voor een spetterende strijd.

Herfstvakantie
Van 15 t/m 30 oktober is het herfstvakantie op Loevestein en is er van alles te beleven. Van musketschieten, buskruit ontploffen in de Kruittoren of een iconische foto schieten in de kist van Hugo de Groot. Luisteren naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot of een bezoek aan de tentoonstelling Denkend aan water kan ook.

Meer info over het riddertoernooi ...

Foto Sanne van Helden-Hak.

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.