donderdag 28 maart 2024

Rick Sonnema pakt zilver in Lissabon

3 juni 2023 (door Redactie)

ALTENA - Zaterdag (3-6) stond voor Rick Sonnema, in het Portugese Lissabon, de Karate Open Lisboa op het programma.

In de eerste ronde was de Wijk en Aalburger direct scherp: 'Terwijl ik normaal, net als een diesel, eerst even warm moet worden.'
Met een score van 23.0 haalde hij een eerste plaats in de groep waardoor de karateka door mocht naar ronde twee.

Daar pakte hij een score van 23.5 wat hem een tweede plaats opleverde, voldoende voor een plaats in de semi-finalegroep.

Herpakken
Sonnema: 'In de semi-finale wist ik me goed te herpakken. Met een score van 23.9 werd ik eerste. Dat betekende een plek in de finale voor mij.'

Prestgieus
In een sterke en spannende finale trok de Wijk en Aalburger aan het kortste eind tegen zijn Portugese tegenstander. Niettemin leverde de score van 23.2 hem een prachtige tweede plek op. Sonnema was er blij mee: 'Een mooie zilveren medaille op dit prestigieuze internationale toernooi!'

Rick gaat overigens aankomende week op het vierde Dan-examen.