Alles over Altena

Teleurstelling overschaduwt blijdschap om podiumplek.

Rick Sonnema pakt brons op NK maar is teleurgesteld

27 november 2022 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (27-11) werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Karate georganiseerd.

Met een score van 24.0 eindigde Sonnema in de eerste voorronde op de tweede plaats. In de volgende voorronde scoorde hij goed met een score van 24.74. Het was de hoogste score uit de gehele categorie. Dat betekende vrijwel zeker een finaleplaats.

De wedstrijd werd evenwel na de partij van Sonnema stilgelegd door een klacht. De Wijk en Aalburg legt uit: ‘De organisatie besloot de tweede voorronde af te blazen ondanks dat ik mijn wedstrijd al gespeeld had. Daardoor was ik de enige karateka die een tweede voorronde heeft laten zien. Doordat onverwachts de punten uit de eerste voorronde bepaalde wie naar de finale zou gaan, moest ik genoegen nemen met de strijd om het brons.’

Herpakken
Na een heel chaotisch verloop van de wedstrijden met veel discussies wist Rick zichzelf te herpakken. Hij pakte het brons met een overtuigende score van 24.2.

‘Ondanks de hele situatie heb ik wel de twee hoogste scores uit de categorie behaald, wat mentale kracht en veerkracht laat zien.’

Teleurgesteld
Sonnema is niettemin toch teleurgesteld: ‘Ondanks dat ik enkele weken geleden niet eens zeker was van deelname door een knieblessure is deze derde plaats een grote teleurstelling. Met name de manier waarop deze tot stand is gekomen.’