dinsdag 23 april 2024

'Uit de tweede ronde valt nog de nodige winst te behalen.'

Rick Sonnema ondanks verlies in Venetië toch tevreden

9 december 2021 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Karateka Rick sonnema juit Wijk en Aalburg verblijft in Venetië, Italië, voor de Venice cup 2021. Een hoog aangeschreven internationaal toernooi in een van de grote landen uit de karatewereld.

In een zware loting met onder andere de wereldkampioen -21 + vice-Europees kampioen en meerdere medaillewinnaars op eindtoernooien hield Sonnema zich goed staande. Met een score van 24.0 plaatste hij zich als derde in de volgende ronde.

Bloed op de mat
De tweede ronde verliep voor de Wijk en Aalburg anders dan gehoopt. Rick laat weten: 'Door bloed op de mat werd de tatami precies voor mijn partij gedweild en schoongemaakt. Dit maakte de mat erg glad wat mijn performance niet ten goede kwam. Helaas kwam ik dan ook te kort om door te stoten naar de halve finales.'

Goede beoordeling
Over de eerste ronde is hij niettemin zeer tevreden. Een hele goede beoordeling in een zwaar deelnemersveld. Uit de tweede ronde valt nog de nodige winst te behalen, realiseert Sonnema zich.

Op 22 januari is de volgende wedstrijd in Parijs. De komende weken staan in het kader van evalueren en het verbeteren van de aandachtspunten.