zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Bergsma was in Woudrichem wethouder en loco-burgemeester.

Renze Bergsma voorgedragen als burgemeester van Coevorden

29 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM/ALTENA - De gemeenteraad van Coevorden heeft, op voorstel van de vertrouwenscommissie, besloten Renze Bergsma (45) voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Coevorden. Dat besluit viel dinsdag (29-6) in een extra (besloten) raadsvergadering. 

De keuze voor Bergsma is gemaakt 'aangezien hij goed past in de eerder door de gemeenteraad vastgestelde profielschets'. Renze Bergsma is in zijn woonplaats Woudrichem en in Altena geen onbekende. Hij was gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant en tien jaar wethouder (en loco burgemeester) in de voormalige gemeente Woudrichem.

De gemeenteraad van Coevorden is blij met hem: 'Bergsma heeft een duidelijke visie op het functioneren van het openbaar bestuur in relatie met de samenleving. Ook op het gebied van bestuurlijke samenwerking, openbare orde en veiligheid heeft hij laten zien over voldoende kennis en ervaring te beschikken om op basis daarvan adequaat te kunnen handelen. Hij weet wat er speelt, kan daarop reflecteren en zet dat vervolgens in om tot resultaten te komen. Aan de vertrouwenscommissie heeft hij duidelijk gemaakt een goede balans aan te kunnen brengen in het daadkrachtig opereren en leggen van verbinding tussen partijen.'

Men ziet in de Woerkummer een kandidaat die door zijn persoonlijkheid Coevorden op passende wijze, weet te verbinden: 'met empathie als vanzelfsprekend en daadkrachtig waar nodig.'

Installatie
Met de voordracht van Bergsma door de gemeenteraad is de procedure nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt overgegaan. Het streven is om Bergsma als nieuwe burgemeester begin oktober te installeren.

 

Foto Gemeente Coevorden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.