dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

Stan Dammers en Roan Schouten zijn beretrots.

Records en mooie tijden bij eerste Driekamp Z.V.D.O.’74

18 september 2023 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - In Aqua Altena werd de eerste zwemwedstrijd van het seizoen gehouden. Samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en de Vennen uit Dongen zwom Z.V.D.O.’74 de eerste Driekampwedstrijd. Aan deze wedstrijd deden de jeugdzwemmers, selectiezwemmers én masterzwemmers mee.

De jongste kinderen beten het spits af. Chloë Treffers, Rodin Schouten, Aron Stuij en Jordan Hoppener zwommen hun eerste wedstrijd ooit. Dit deden ze erg goed. Friso Tankens verbeterde zijn beste tijd op de 25m vrije slag met 4 seconden.

Bij de meisjes waren er veel tijdsverbeteringen. De grootste kwamen op naam van Puk Kamphuis, Kaylana Bareille en Rhodé Schouten. Zij verbeterden hun tijd op de 50m schoolslag met 8 seconden. Ook waren er mooie tijden voor Aniek Tankens, Lize Wiersma, Vienne Hannink en Thara de Fijter. 
Eva Straver, Christina van Hemert en Elynn den Dekker verbeterden ook hun beste tijd. Dit resulteerde in een gouden, zilveren en bronzen medaille.
Ook de jongens lieten mooie tijden zien. Zilver was er voor Aaron van Giessen en brons voor Joris de Fijter.

De minioren 5 en 6 zwommen de 50m rugcrawl en 50m vrije slag. Elianne Tankens, Eva van Leeuwen, Esmee Oudshoorn en Kyran Verbee zetten mooie tijden neer. Elianne en Kyran zwommen zilver. Op dezelfde afstand verbeterde Sebastian Jannichsen zijn tijd met maar liefst 13 seconden.

De oudste jeugdzwemmers zwommen ook de 50m vrije slag. Goud was er voor Merel Verkade. Ook Benthe Versteeg verbeterde haar tijd. Olivia Jannichsen en Tessa Verbeek zwommen 7 en 9 seconden van hun beste tijd af.
De jongens volgden het voorbeeld van de meiden. Mooie tijden werden er gezwommen door Stan Dammers, Roan van Dijk en Roan Schouten. Roan Schouten schreef de grootste tijdsverbetering van de hele middag op zijn naam. Op de 100m schoolslag zwom hij een persoonlijk record van 21 seconden.

Tevreden
Ook bij de selectie- en masterzwemmers heerste er tevredenheid. Luuk van Dalen zwom voor de eerste keer de 200m schoolslag. Hij zette daarbij een mooie tijd neer. Ook Pim Loef, Teunita Tankens en Michiel van der Stelt zwommen mooie tijden op deze afstand. Sanne van Lith, Maud Vervoorn en Martin Westerlaken vervolgden de trend op de 100m wisselslag. Marith de Fijter, André de Bruijn en Jeffrey van der Mooren keken tevreden terug op hun 50m vrije slag.

Masters
De afsluitende estafettes leverden mooie beelden op. Onder luide aanmoediging van de jonge kinderen zwommen de masters de 4x50m schoolslagestafette. Wim Crielaard en Dennis van Beek lieten zien zeker niet onder te doen voor de jongere zwemmers.

Foto Aangeleverd door ZVDO’74.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.