vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Spieringweg / De Roef biedt na reconstructie voldoende verkeersveiligheid

10 april 2023 (door Redactie)

ALTENA - VVD Altena sprak begin maart zijn zorgen uit over de reconstructie van de Jan Spieringweg en De Roef. De partij voorziet problemen rond de veiligheid. Daarnaast heeft de weg geen volwaardig fietspad/trottoir en is daardoor 'nog gevaarlijker geworden voor voetgangers en fietsers', zo stelde de partij. Het college heeft inmiddels gereageerd op de zorgen van de VVD.

De gemeente legt uit dat al tijdens de afrondende werkzaamheden het traject al opengesteld werd voor verkeer. In deze periode, nog zonder wegmarkering en reflectiepaaltjes, kwam inderdaad een aantal klachten binnen over de zichtbaarheid van de nieuwe snelheidsremmende maatregelen. Maar inmiddels zijn alle maatregelen voorzien van wegmarkering en waar nodig werden reflectiepaaltjes geplaatst. De aanvullende bebording volgt begin april. Het college verwacht met de afronding van de werkzaamheden dat de verkeersveiligheid goed op orde is.

Fietsers en voetgangers
Op het andere punt, het beter beschermen van fietsers en voetgangers op De Roef, reageerde gemeente dat deze verkeersdeelnemers het al bestaande IrisVlinderpad kunnen gebruiken.
Het college legt uit dat uit een verkeerskundige verkenning door adviesbureaus RHDHV en Exante bleek dat verkeer op de Jan Spieringweg vooral lokaal verkeer betreft, van/of naar Sleeuwijk en/of Woudrichem. 'Hieruit is geconcludeerd dat aanvullende snelheidsremmende maatregelen op dit traject geen verschuiving in verkeersaanbod richting De Roef veroorzaakt. Wij achten het doen van aanvullende verkeerstellingen buiten ons reguliere telprogramma dan ook niet noodzakelijk.'

Foto Gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.