dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

De rechtbank legde de man een mildere straf op.

Rechtbank veroordeelt Sleeuwijker tot 60 uur taakstraf voor veroorzaken verkeersongeluk

9 februari 2023 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - De man (57) uit Sleeuwijk, die schuld heeft aan een ongeluk waarbij hij op 28 september 2021 in zijn woonplaats een verkeersregelaar aanreed, werd door de rechtbank Breda veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur.

De man veroorzaakte met zijn personenauto een verkeersongeval, waardoor het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel opliep: hij kan ruim een jaar na dato nog altijd niet werken, is beperkt in de uitoefening van zijn normale dagelijkse bezigheden en is feitelijk gezien invalide. 

Onoplettend
Het niet zien van het waarschuwingsbord voor werkzaamheden, het vervolgens harder rijden dan toegestaan en het over het hoofd zien van een verkeersregelaar, noemde de rechtbank ‘aanmerkelijk onoplettend rijgedrag’.
De rechtbank rekent dit verdachte extra zwaar omdat hij in het verleden eerder is veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval door ‘aanmerkelijke onoplettendheid’. Toen kwam het slachtoffer te overlijden. 

Milde straf
De rechtbank legde uiteindelijk een milde straf op. Vanaf de dag van het ongeval tot de dag van vandaag is de man erg begaan is met het slachtoffer. Hij zocht direct na het ongeval contact met hem. Inmiddels vond ook een geslaagde mediation tussen hen plaats.

Tot slot is gebleken, aldus de rechtbank, ‘dat het ongeval verdachte zelf ook behoorlijk heeft aangegrepen. Hij heeft er tot op heden slechte nachten van en heeft uit eigen beweging zijn rijbewijs ingeleverd, nu het de tweede keer is dat hij een ongeval met ernstige gevolgen heeft veroorzaakt.’

Foto Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.