dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Raïsa Schoon schittert in Doha

1 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Samen met haar beachpartner Katja Stam zette Raïsa Schoon een hele mooie prestatie neer bij de jaarafsluiter in Doha (Quatar). Hier speelden de beste tien teams van 2022 om de prestigieuze Beach Pro Tour titel.

Na een fantastisch jaar met maar liefst twee Elite zestien titels bereikte het team Stam/Schoon de halve finales. In deze halve finale bleek het Amerikaanse team, de latere winnaar van het toernooi, Sara Hughes en Kelly Cheng, te sterk. In de strijd om het brons werd het Australische team Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar met duidelijke cijfers (21-18 en 21-10) verslagen.

Een mooie overwinning, en een revanche op de vorig jaar verloren knock out wedstrijd tijdens het Wereldkampioenschap in Rome tegen dit zelfde Australische team.

Olympische Spelen
Met een podiumplaats wordt zo het seizoen 2022 officieel afgesloten voor Raïsa Schoon en Katja Stam, en deze week begint voor hen al het eerste toernooi van 2023. Een heel belangrijk jaar, omdat hiermee ook gelijk de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024 begint.

Foto Beachsport Vereniging Werkendam

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.