Na een time out op 20-20 sloegen Raïsa en Katja toe ...

Duo Raïsa en Katje op tweede plek wereldranglijst

11 oktober 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - De Olympische Spelen van 2024 in Parijs werpen hun schaduw al vooruit. In aanloop naar deze spelen worden meerdere grote sportevenementen georganiseerd in de lichtstad.

Raïsa Schoon uit Werkendam was met haar partner Katja Stam één van de deelnemers van dit toernooi. Na verlies van de eerste poulewedstrijd wisten ze daarna alle wedstrijden met 2-0 te winnen.
In de finale kwamen ze de Europees kampioen van dit jaar tegen, het Letse duo Tina Graudina en Anastasija Kravtsjenoka. De eerste set wist het Nederlandse team te winnen met 21-16.
De tweede set was een stuk spannender. Na een time out op 20-20 sloegen Raïsa en Katja toe, met een geweldig killblock van laatstgenoemde als winnend punt.

Wereldranglijst
Een fantastische gouden medaille voor het Nederlandse duo, dat met dit resultaat hun prestatielijn voortzet, en daarmee op de tweede plaats staat van de wereldranglijst.

Tennisstadion
Afgelopen week vond er een Elite 16 beachvolleybal toernooi plaats. De absolute wereldtop nam hieraan deel. Het toernooi werd gespeeld in het prachtige tennisstadion van Roland Garros, waar voor de gelegenheid geen gravel in lag maar zand.