dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Scholierenbussen moeten ook na 2025 blijven rijden, vindt gemeente Altena.

Provincie Brabant wil 8 buslijnen schrappen, scholieren de dupe

28 oktober 2022 (door Redactie)

ALTENA - De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe concessie voor het openbaar vervoer tussen 2025 – 2035. Tot 2025 verandert er niets. Tot grote zorg van het gemeentebestuur en het schoolbestuur van Curio Prinsentuin wordt een groot deel van de acht scholierenlijnen geschrapt. Daar maken 350 leerlingen gebruik van. De Provincie meent dat de scholieren via het reguliere Openbaar Vervoer kunnen reizen. Daarnaast wil de Provincie ook de busverbinding Werkendam – Dordrecht opheffen. Van deze lijn maken nu 40 reizigers gebruik.

Wethouder Tanis: ”In het Ontwerp-Programma van Eisen voor de nieuwe concessie van het openbaar vervoer zitten voor Altena ook mooie verbeteringen. Bijvoorbeeld het opwaarderen van lijn 121; de verbinding tussen Gorinchem – De Tol – Kromme Nol – Den Bosch en de mogelijk nieuwe verbinding Kromme Nol – Waalwijk- Tilburg. Dat zijn voor onze inwoners verbeterde en nieuwe lijnen die wij zeer waarderen.'

Helft
Daar staat echter tegenover dat Tanis het niet acceptabel vindt dat ongeveer de helft van alle leerlingen van Curio Prinsentuin die met de bus komen, voor het overgrote deel van buiten Altena, straks de dupe zijn. De wetgouder: 'Als leerlingen met hun ouders voor een school willen kiezen omdat het onderwijs past en aansluit bij de ontwikkeling van een kind, kan en mag het niet zo zijn dat de leerling deze studie niet kan volgen omdat het schoolgebouw, in heel praktische en letterlijk zin, moeilijk bereikbaar is. Wij gaan hier dan ook op korte termijn over in gesprek met de Provincie om expliciet aandacht te vragen voor de gevolgen van onze jeugd én om aan te geven dat deze gevolgen voor ons onaanvaardbaar zijn.' Gezien het belang van de scholierenlijnen voor jongeren, heeft de gemeente Altena er vertrouwen in dat de Provincie open staat voor de argumenten.

Transferium
Uiteraard kan een eventuele beperking van het aantal scholierenlijnen naar/van Curio Prinsentuincollege gevolgen hebben voor (de planning en/of omvang van) het bustransferium aan de Hoge Maasdijk dat in voorbereiding is.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.