dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Tiny Altena wil graag aan de slag.

Project Tiny houses start in Almkerk

20 januari 2022 (door Redactie)

ALTENA - Er is een grote vraag naar alternatieve, goedkope woningbouw in Altena. Eén van de mogelijkheden is het bouwen van zogenoemde tiny houses. De vereniging Tiny Altena heeft gevraagd om een project te starten op de locatie aan het Hoekje in Almkerk.

De gemeente huurt deze grond van de huidige eigenaren en mag de gronden inzetten voor een andere functie dan landbouw. De gemeente wil de grond de komende tien jaar uitgeven aan Tiny Altena. Verder is de gemeente bereid om na die periode nogmaals een locatie aan te wijzen voor tien jaar.

Tennisvereniging
Vereniging Tiny Altena wil graag een locatie ontwikkelen voor de bouw van tiny houses. De initiatiefnemers, die allemaal afkomstig zijn uit of woonachtig in Altena, hebben hierbij een ontwerp gemaakt voor de locatie aan het Hoekje in Almkerk. Het perceel aan het Hoekje huurt de gemeente voor langere tijd en was eerder bedoeld voor het tijdelijk verplaatsen van de tennisvereniging. Toen dat niet door ging, heeft Tiny Altena bij de gemeente het verzoek ingediend om op deze plek hun droom te realiseren.

Ruimte bieden
Bij de gemeente zijn inmiddels meer aanvragen binnengekomen voor de bouw van tiny houses. Wethouder Hans Tanis juicht dat toe: “Ik vind het erg leuk dat er initiatieven van de grond komen. Ruimte geven aan alternatieve woonvormen is een kernprioriteit in de vorig jaar vastgestelde woonvisie. Daarnaast passen tiny houses in onze duurzaamheidsvisie. We bekijken elke aanvraag voor alternatieve woonvormen zoals die voor tiny houses dan ook met een open blik en proberen waar dit kan medewerking te verlenen. Het initiatief voor twaalf tiny houses in Almkerk is een mooi voorbeeld van de concrete uitwerking van onze woonvisie. Wij bieden hen daar graag de ruimte voor. Ik hoop dat er meer plannen van onze inwoners volgen.”

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.