maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Ruben Romijn in actie.

Debuutalbum Ruben Romijn uit Veen gelanceerd

10 februari 2024 (door Redactie)

VEEN - Drummer, songwriter en illustrator Ruben Romijn uit Veen lanceert op 6 april 2024 zijn debuutalbum ‘Scherven voor de Eeuwigheid’ met een presentatieconcert in De Lichtboog in Houten. Het album dat hij onder artiestennaam Project AardeWerk in samenwerking met dertien gastsolisten opnam, is begin januari 2024 fysiek uitgebracht en te bestellen via projectaardewerk.nl. Ondertussen bereidt Ruben zich voor op een complete live-uitvoering met gastoptredens van De Oden van Salomo, Elisa Krijgsman, Jane Loois en Wouter Seinen.

Ruben is sinds 2016 Nederlandstalige luisterliedjes gaan schrijven, daartoe geïnspireerd door goede vriend Wouter Seinen - al langer artiest en inmiddels ook co-writer van enkele AardeWerk-liedjes. Voor Ruben zijn gebrokenheid en geloof de twee grote aanleidingen geweest om te gaan schrijven. In zijn persoonlijk leven, maar ook in de wereld om hem heen zag hij de barsten steeds meer toenemen. En in zijn zoektocht naar volmaaktheid enerzijds en naar acceptatie van de brokstukken anderzijds, is hij onderweg zijn hartenkreten en hersenspinsels van zich af gaan schrijven.

Jaloers
Met bewondering beschrijft hij in zijn uiteindelijke album - een boek met een cd - de moed van Bijbelfiguren als Gideon, Job, Paulus en uiteraard Jezus. ‘Zij incasseerden het lijden en lieten zich erdoor vormen, daar werd ik jaloers op’, vertelt hij.

Na twee jaar werk doet Ruben met Scherven voor de Eeuwigheid een poging om het geheim van het Bijbelse lijden te ontrafelen. 'Hoe kon de apostel Paulus zich ‘verheugen over zwakheden en verdrukkingen? En waarom is het volgens Jezus zo belangrijk dat de mens leert loslaten, misschien wel juist in een maakbare maatschappij van grenzeloze mogelijkheden?'

Geloofsreis
Ruben neemt de luisteraar mee op zijn eigen geloofsreis. Langs gebeden, ontboezemingen, levens- en gewetensvragen, komt hij uiteindelijk door middel van liedteksten, Bijbelse meditaties en prachtige illustraties uit bij een hoopgevende horizon. Hoe troostrijk is het als onze gebrokenheid door de deur van Gods genade naar het slotakkoord van Zijn gerechtigheid leidt? Wat als het lijden niet opweegt tegen die heerlijkheid, en als onze barsten in het licht van de eeuwigheid gouden randjes kunnen worden?

Concert
Het releaseconcert van Scherven voor de Eeuwigheid vindt plaats op zaterdag 6 april 2024, om 19.30 u in NGK De Lichtboog in Houten. Tickets zijn al te bestellen via TrueTickets.

Foto JKEY Photography.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.