maandag 6 december 2021

Alles over Altena

VVD Tweede Kamerlid Ingrid Michon: ‘Punt op de Haagse agenda.’

‘Politieke actie nodig tegen ondermijning in het buitengebied’

8 november 2021 (door Altena.net - Redactie)

ALTENA - GIESSEN: Ingrid Michon-Derkzen was vrijdag (5-11) op werkbezoek in de gemeente Altena. Het Tweede Kamerlid is voor de VVD-fractie woordvoerder veiligheid. De partij is bezorgd, op landelijk en lokaal niveau, over de enorme effecten op de maatschappij van ondermijning door de georganiseerde misdaad.

Een van de partijen die deze ontwrichtende activiteiten in het buitengebied bestrijdt, is Samen Sterk in het Buitengebied (SSIB). Deze was gastheer op Fort Giessen, waar Michon tevens werd ontvangen door Robert van Dijk, Jan Kolff en Rik van der Pluijm van VVD Altena.

Bestrijding
In het Giessense fort legden de natuurinspecteurs (boa’s) van SSIB het politieke gezelschap uit in welke mate ondermijning voorkomt in het buitengebied en de Brabantse natuur. De boa’s haalden voorbeelden aan van wildstroperij, wapenhandel en drugsdumpingen. Ook gaven ze aan niet altijd succesvol te (kunnen) zijn in een snelle bestrijding van deze illegale acties.

Politieke agenda
Michon zegde toe het probleem in politiek Den Haag op de agenda te zetten.

Maar er is meer nodig dan dat. Ook regionaal en lokaal is actie dringend gewenst. Dat pikten Van Dijk, Kolff en Van der Pluijm direct op: ‘Op alle politieke niveaus moeten we kijken naar hoe we zicht en grip kunnen krijgen op de veiligheid in ons buitengebied. Als politiek moeten we aandacht hebben voor de taken van de natuurinspecteurs, de uitvoering daarvan en hoe we de knelpunten weg kunnen nemen’, aldus Van der Pluijm.

Wordt dus vervolgd.

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.