woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Het veer bij Dussen.

Politiek Altena: ‘Overtocht met Maasveren moet gratis blijven’

29 mei 2023 (door Redactie)

ALTENA - De politiek in Altena heeft gesproken. De Bergsche Maasveren zijn van grote waarde voor de inwoners van Altena. De overtochten moeten daarom gratis blijven of anders zo goedkoop mogelijk.

De zogehten 'bruidsschat' van 22,6 miljoen, waarvan werd verwacht dat deze voldoende zou zijn om gedurende 30 jaar gratis veerdiensten te kunnen aanbieden, blijkt onder de huidige omstandigheden niet toereikend.

Het Bernse veer, Capelse veer en Drongelse veer zijn nu gratis, maar de beherende stichting is voornemens overweegt pontgebruikers te laten betalen wegens geldgebrek. Dat zou 17 juli ingaan.

Plan
Het plan om voor de overtochten over de Bergsche Maas geld te vragen moet dan ook de prullenbak in. Aldus de eensgezinde mening van de gemeenteraad. Een motie hierover werd unaniem aangenomen. De overtocht moet gratis blijven of zo goedkoop mogelijk. Het college moet nu een plan uitwerken om dit voor elkaar te krijgen.

Compensatie
Het college moet afspraken maken met stichting Bergsche Maasveren over eventuele (gedeeltelijke) compensatie van inkomstenderving. Als de veren niet volledig gratis kunnen blijven, wil de raad ‘maatwerk leveren voor schrijnende gevallen’. Al het landbouwverkeer— inclusief loonwerkers — moet worden vrijgesteld van betaling van pontgeld.

Wethouder Hans Tanis heeft dus een klus en zegde toe aan de slag te gaan.

Akkoord
De buurgemeenten Heusden, Zaltbommel, en naar alle waarschijnlijkheid ook Waalwijk gaan naar verwachting akkoord met het voorstel tot tarifering.

Foto Mediaplein Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Drongelen Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.