zondag 10 december 2023

Alles over Altena

De zoektocht kan enige tijd gaan duren.

Politie zoekt in Nieuwendijkse tuin naar lichaam van Germa van den Boom

10 oktober 2023 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Er wordt dinsdag (10-10) door de politie in een tuin in Nieuwendijk gezocht naar naar het lichaam van Germa van den Boom. Zij verdween in 1984 spoorloos. Familie van Germa - een oom - woonde destijds in dat huis aan de Kildijk. De nieuwe zoekactie komt voort uit een tip die de Peter R. de Vries Foundation eerder ontving en door de politie verder werd uitgerechereerd.

Germa van den Boom was 19 jaar en voor het eerst een weekendje alleen thuis. Na een avondje stappen werd nooit meer iets van haar vernomen. Er wordt al jaren tevergeefs naar haar gezocht. Het Openbaar Ministerie stelde eerder een podcast samen over hoe een nieuwe stroom aan informatie op gang kwam. Maar ook hoe het cold case team al die tips afhandelt én of ze na 38 jaar eindelijk in de buurt van een oplossing komen.

Tip
De Peter R. de Vries Foundation bracht op 20 oktober 2022 de vermissingszaak van Germa van den Boom opnieuw onder de aandacht. Er werd toen een beloning van een kwart miljoen euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de vondst van Germa.

De familie van Germa is op de hoogte gesteld van de zoekactie. 'Het is uiteraard een spannende dag met veel verschillende emoties. Zij vragen daarom ook om privacy.' Voor vragen kan contact opgenomen worden met de Peter R. de Vries Foundation via  contact@peterrdevries.nl. Aldus de foundation.

Doel
De zoekactie die nu plaatsvindt heeft tot doel om te achterhalen of Germa in deze tuin teruggevonden kan worden. De politie laat weten: 'De huidige bewoners waren destijds nog niet woonachtig op betreffend adres. Er is dan ook geen enkele aanleiding om te denken dat zij betrokkenheid hebben bij de vermissing van Germa.'

De tipgever wiens tip aanleiding is tot deze zoekactie is door de politie geïnformeerd.

De zoekactie zal nog enige tijd duren. Wanneer er meer duidelijkheid is, wordt dit, waar mogelijk, gedeeld. Aldus de politie in een persbericht.

UPDATE 10-10-2023 | 15:40
"Geen relevante vondsten na zoektocht"

Foto archieffoto.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.