maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Een te korte ketting is voor honden heel vervelend. (Archieffoto ter illustratie).

Politie neemt verwaarloosde hond in beslag

1 augustus 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De politie nam vrijdag (29-7), samen met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID, een verwaarloosde hond in beslag. Dit gebeurde op een adres in de gemeente Altena.

Het dier was dagenlang zonder eten en water aan een veel te korte ketting achtergelaten op het erf. De 32-jarige eigenaar, die niet aanwezig was, krijgt een proces-verbaal.

Schaduwplekken
De politie en LID hebben het adres in de gemeente Altena de afgelopen twee maanden vaker bezocht naar aanleiding van meldingen over het verwaarlozen van enkele geiten, kippen en een hond. Tijdens de controles werd de eigenaar onder meer opgedragen meer water te geven en schaduwplekken te creëren voor zijn dieren.

Extra toezicht
Bij het bezoek vrijdagmiddag werd na overleg met de officier van justitie besloten in te grijpen en de hond in beslag te nemen. Het dier is naar een opslaghouder gebracht. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Met betrekking tot de andere dieren houden politie en de LID de komende tijd extra toezicht.

Aldus de politie in een persbericht.

Foto uit het archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.