zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Er werden in Veen vijf adressen bezocht.

Gemeente en politie voeren actie tegen ondermijning

4 november 2021 (door Altena.net - Redactie)

VEEN - De gemeente Altena, politie, UWV en de Belastingdienst hielden op 2 en 3 november een gezamenlijke actie tegen 'ondermijning'. Er werden hiertoe vijf autobedrijven bezocht in Veen. De actie is gericht om ondermijning tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Hierbij treden overheidsinstanties gezamenlijk op als één overheid.

De controles werden uitgevoerd in Veen. Tijdens de actie werd het gesprek aangegaan met ondernemers in de autobranche en werden er controles uitgevoerd. Dit leverde goede gesprekken op over de gevaren van georganiseerde criminaliteit en bewustwording in het herkennen hiervan. Ook was er aandacht voor de meldingsbereidheid. De controles waren divers. Zo werd de autovoorraad en de administratie gecontroleerd en werd er gekeken naar milieuaspecten. Er zijn geen misstanden aangetroffen.

Zicht houden
Criminelen kunnen de autobranche om meerdere redenen gebruiken. Daarbij kan er gedacht worden aan het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s, handelen in gestolen onderdelen, witwassen van geld en het omkatten (een andere identiteit geven) van auto’s. Om dit tegen te gaan is bewustwording bij ondernemers in de branche belangrijk en moet de overheid zicht houden op eventuele criminele activiteiten bij bedrijven.

Aanpak ondermijning
De gemeente Altena zet samen met haar partners in op een programmatische aanpak om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. De actiedagen zijn hier een uitwerking van. De afgelopen tijd zijn er in het kader van ondermijning meerdere acties geweest in Altena zoals controles van garageboxen en bedrijventerreinen. Ook in de nabije toekomst blijven de gemeente en de andere partners hierop inzetten in de gemeente. Zij worden hierbij ondersteund door de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.
 
Bewustwording
Naast controle en toezicht is bewustwording belangrijk. Zowel bij ondernemers als inwoners. In het kader van bewustwording staat de politie deze week in Altena met een mobiele escape-room in de vorm van een drugslab.

Meld (vermoeden van) misdaad
Inwoners en ondernemers worden opgeroepen om (vermoedelijke) misstanden te melden. Dit kan bij de politie door te bellen met 0900-0800 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.