woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Politie deelt bij controles bekeuringen uit in de Biesbosch

20 april 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - In het weekend van 13 en 14 april werden door Verkeerspolitie ZuidWest-Brabant verkeerscontroles gehouden in de Biesbosch in Werkendam. Het leverde de nodige bekeuringen op.

Vanwege het mooie weer was het een druk weekend in de Biesbosch. De politie liet weten: 'Helaas zijn deze controles dan ook nodig voor de veiligheid, maar ook voor het behoud van de natuur en de dieren die daarin leven.'

Tijdens de controles werd onder andere gecontroleerd op snelheid. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid. Hierbij werden vier rijbewijzen ingevorderd, omdat bestuurders meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. De hoogst gemeten snelheid betrof 142 kilometer per uur (waar 60 is toegestaan).

Er werd één bekeuring uitgeschreven voor een voertuig wat teveel geluid produceerde. Ook werd één bekeuring uitgeschreven voor een voertuig waarvan de ruiten onvoldoende licht doorlaatbaar waren. 

Tevens werd één motorrijder bekeurd voor het maken van een wheelie waarmee hij ook in aanmerking komt voor een Educatieve Maatregel. Gedrag (EMG)

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.