donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ook het cameratoezicht aan de Tol wordt geëvalueerd.

Pilot cameratoezicht Kromme Nol na 5 jaar geëvalueerd

8 juli 2022 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG: Per 01 oktober 2017 startte er in de voormalige gemeente Aalburg, voor de duur van een jaar, een pilot voor cameratoezicht aan de Kromme Nol. Naar nu blijkt werd de proef in de voormalige gemeente Aalburg niet geëvalueerd en werd het cameratoezicht in de gemeente Altena voortgezet.

Naar aanleiding van criminele activiteiten die plaatsvonden bij en rond de Kromme Nol werden in oktober 2017 twee camera's geinstalleerd. Dit gebeurde tevens om het veiligheidsgevoel bij de gebruikers van het busstation te verhogen.

Motie
Bij de Aalburgse begrotingsbehandeling op 15-11-2017 vroeg CDA-Aalburg opnieuw aandacht voor de veiligheid bij het busstation. De partij ontving toentertijd met regelmaat 'alarmerende signalen over fietsendiefstal, vernielingen en het dealen van drugs'. De fractie diende een motie in. Het voorstel werd door een grote meerderheid van de toenmalige Aalburgse gemeenteraad gesteund. Dat resulteerde in cameratoezicht op de Kromme Nol en een pilot met mobiele surveillance.

Evaluatie
Het college gaat nu eind 2022/begin 2023 het cameratoezicht aan de Sleeuwijkse Tol (start maart 2017) evalueren en neemt dan ook de evaluatie van het cameratoezicht aan de Kromme Nol mee. Bij die evaluatie wordt gekeken naar de daadwerkelijke incidenten die plaatsvonden, hoe vaak er camerabeelden zijn opgevraagd, hoe het zit met de gemaakte kosten en hoe dit cameratoezicht zich verhoudt tot de huidige wet- en regelgeving.

Over de uitkomsten wordt de gemeenteraad dan door het college geïnformeerd.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.