maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Verwachte installatie is in februari 2022.

Paula Jorritsma voorgedragen als burgemeester van Voorst

13 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - VOORST: De gemeenteraad van Voorst beveelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan om drs. Paula Jorritsma voor te dragen om te benoemen tot burgemeester van Voorst. Dat is de uitkomst van de besloten raadsvergadering van maandag 13 december.

Paula Jorritsma – Verkade is sinds januari 2019 wethouder van de gemeente Altena en was daarvoor, sinds mei 2014, wethouder in de voormalige gemeente Woudrichem. Jorritsma is historica en heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur, ook als raadslid. Ze sluit, volgens de gemeenteraad, goed aan op het profiel van de burgemeester die de gemeente Voorst zoekt, maar waarschuwt zelf dat ze niet het schaap met de vijf poten is. 'In haar sollicitatiebrief getuigt ze van haar belangstelling voor cultuurhistorie en landschap.' Het karakter van Voorst, met zijn noaberschap, gastvrijheid en samenwerking spreken haar aan.

Verbinder
De gemeenteraad van Voorts schrijft: 'Ze is net zo zelfbewust als onze plattelandsgemeente. Haar credo “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” past goed bij onze gemeenschap. Ze kijkt liever naar de overeenkomsten dan de verschillen en is daarmee een echte verbinder. Ze zoekt aansluiting bij de samenleving en krijgt daar energie van. Ze blijft zichzelf, durft zich kwetsbaar op te stellen en toont lef. Ze laat zelfreflectie zien en heeft humor.'

Derde wethouder
Na Mark Röel (Baarn) en Renze Bergsma (Coevorden) is Jorritsma de derde wethouder uit de voormalige gemeente Woudrichem die burgemeester wordt.

Gemeente Voorst
Voorst is een gemeente in de provincie Gelderland met 24.048 inwoners en een oppervlakte van 126,52 km². Globaal ligt de gemeente, met 20 kernen, tussen Zutphen, Apeldoorn en Deventer. Het gemeentehuis staat in Twello.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.