zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Pas op de plaats voor afwijkende vergunningen huisvesting arbeidsmigranten

4 februari 2022 (door Redactie)

ALTENA - De gemeenteraad van Altena heeft besloten tot een tijdelijke stop op vergunningen die afwijken van het bestemmingsplan voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dat deed de raad in de gemeenteraadsvergadering van 1 februari. Het tijdelijk stopzetten geldt tot een definitieve besluitvorming door de raad over nieuw beleid op dit punt.

De gemeenteraad trok medio 2021 het toen vigerende beleid over de huisvesting van arbeidsmigranten in en vroeg het college om een aangepaste versie van het beleid. De raad wilde een maximum aantal huisvestingsplaatsen in het gemeentelijk beleid. Dat was nog niet zo. Bovendien bleek het beleid niet duidelijk over het aantal gehuisveste arbeidsmigranten op een locatie, dat in verhouding moet staan tot de grootte van de dorpskern in de omgeving. Het college stelde de raad onlangs voor beleidsregels op te stellen waarbinnen een beperkt aantal huisvestingsplaatsen voor arbeidsmigranten binnen de gemeente wordt toegestaan.

Pas op de plaats
Het doel van de beleidswijziging is het realiseren van een gereguleerd, kwalitatief hoogwaardig aanbod aan huisvestingsplaatsen voor arbeidsmigranten. Om te voorkomen dat het doel niet wordt behaald, wordt nu even een pas op de plaats te gemaakt. Dat betekent dat er in beginsel geen nieuwe afwijkingen op het bestemmingsplan voor de huisvesting van arbeidsmigranten worden toegestaan. Op termijn zal hier wel weer ruimte voor zijn, maar eerst moet de raad een besluit nemen over de voorwaarden waaronder dat kan gebeuren en over het maximum aantal.

De gemeente heeft de haar bekende initiatiefnemers geinformeerd over de tijdelijke stopzetting.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.