maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

De partij richt zich vooral op activiteiten die verbindend zijn.

Partij Jezusleeft doet weer mee aan gemeenteraadsverkiezing

5 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Dit jaar doet de partij Jezusleeft weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, en wel op 16 maart. Johan de Vos uit Andel is de lijsttrekker, hij heeft er zin in: 'We willen serieus een entree maken in de gemeenteraad met een inhoudelijk aantrekkelijk programma.'

De partij Jezusleeft werd in 2013 opgericht en deed in 2014 mee in de (voormalige gemeenten) Werkendam en Woudrichem. In 2018 ging men voor een plek in de gemeenteraad van Altena. 'Om de stem van inwoners te kunnen vertegenwoordigen is ons doel om een entree te maken in de raad van meerdere gemeenten. In 2018 lukte het ons bijna om een zetel te krijgen in Altena. Dit jaar gaan we er opnieuw voor.' Jezusleeft betreedt het politieke toneel met zes personen op de kieslijst.

Realistisch
Voor de aankomende verkiezingen stelde de partij een uitgebreid programma op 'voor een beter Altena'. De Vos: 'Onze samenleving is divers opgebouwd en er zullen altijd verschillen zijn. Daarom moeten ook wij realistisch zijn in haalbare gemeenschappelijke doelstellingen, maar wel met behoud van eigen kernwaarden. Eén van de belangrijkste kernwaarden is dat de liefde van Jezus Christus zichtbaar wordt door de programma-activiteiten heen.' Jezusleeft richt zich om die reden vooral op activiteiten die vredestichtend en verbindend zijn voor de samenleving in Altena.

Programmapunten
Het (concept)programma leest vlot en laat een zeventiental punten zien waar de partij voor staat. Variërend van ondersteuning aan armen en daklozen, goede aanvullende Corona-informatie en voorlichting, jongerenontmoetingsplekken in de kernen tot zakelijke bijstand voor ZZP en (MKB) bedrijven en aandacht voor wonen, criminaliteit en gezondheid.

Foto Jezusleeft.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.