woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

De bekladde glazen pui.

Pand Stichting Bethesda beklad met antisemitische tekst

6 mei 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - In de nacht van zaterdag op zondag (5-5) hebben onbekenden het pand van Stichting Bethesda in Werkendam beklad. De stichting heeft aangifte gedaan, de politie ging ter plaatse kijken..

Op de glazen uitbouw van het pand aan de Van Randwijklaan staan antisemitische leuzen. Naast “Palestine” staat ook ”JHK”, een afkorting voor ”Joden Hebben K.”

Binnen, achter de glazen deur hangt, sinds de aanslag 7 oktober op Israël, een Israëlische vlag. Of deze de bekladding heeft uitgelokt, is niet helder. Hoe dan ook, de vlag weghalen, is geen optie. Tegenover het RD zegt de directeur: ‘Wij verkopen Israël-producten en er komen veel mensen over de vloer die het Joodse volk een warm hart toedragen. De vlag laat ik daarom hangen. De huurbaas vindt dat ook wel kunnen.’

Inwoners en burgemeester Egbert Lichtenberg van Altena spraken hun steun uit, maar hoe het verder moet, blijft de vraag.

Oproep
De christelijke stichting doet de oproep: ‘Mocht er iemand iets gezien hebben tussen zaterdagavond 21:00 en zondagmorgen 09:00 uur, dan horen wij dat graag.’

Welkom
Stichting Bethesda wil mensen met elkaar verbinden en een luisterend oor bieden. Dit doet men onder andere door het organiseren van gezellige koffiemomenten en maaltijden waarbij iedereen van harte welkom is. En dat blijft men doen ondanks deze gebeurtenis.

Foto Stichting Bethesda.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.