donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

De politie houdt rekening met tweede dader.

Overval tankstation Wijk en Aalburg bij Bureau Brabant

19 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Het tankstation aan de Parallelweg in Wijk en Aalburg wordt vrijdag 12 augustus 2022 rond 21.15 uur overvallen. De overvaller is gefilmd bij zijn aankomst en op zijn vlucht. Bureau Brabant, het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant, besteedt aandacht aan de zaak op televisie.

De overvaller komt via de achterkant het tankstation binnen en bedreigt de medewerkster met een groot vleesmes, Hij maakt uiteindelijk geld uit de kassa en twintig sloffen sigaretten buit van de merken Marlboro en Camel.

Stoppelbaardje
Waarschijnlijk is de dader twee dagen daarvoor al bij het tankstation geweest voor een voorverkenning. Het gaat om een licht getinte man, mogelijk kan dat ook zonnebruin zijn. Hij is zo’n 20 tot 30 jaar, heeft een slank postuur en is zo’n 1.70m. Verder heeft hij een stoppelbaardje en sprak hij vloeiend Nederlands.

Hij droeg een grijze joggingbroek en de motorkleding.  Deze kleding trekt hij na de overval uit en gooit hij weg. De kledingstukken zijn net als een zwarte motorhelm door de politie teruggevonden en worden op DNA onderzocht. 

Tweede dader
De politie houdt er rekening mee dat er nog een tweede dader bij de overval betrokken is, Een getuige ziet namelijk een motor met twee opzittenden uit de richting van het tankstation komen.  

Vragen
Wie is die overvaller? Misschien is het opgevallen dat hij ineens de beschikking had over een flink aantal pakjes sigaretten.

Bureau Brabant
Bureau Brabant is het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant. Deze productie is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Omroep Brabant en Van E-media. Iedere maandagavond wordt het programma uitgezonden op Omroep Brabant vanaf 18.00 uur. Vervolgens wordt het ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Helpen
Heb je informatie over een zaak en wil je deze delen? Bel dan met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of liever je naam niet noemen? Tip dan anoniem via 0800-7000. 'Help ons mee deze zaken op te lossen!'

Foto Bureau Brabant.

Zie ook:

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.