zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Overlast in Andel bedreigt de veiligheid, VVD Altena wil actie

21 januari 2022 (door Redactie)

ANDEL - Inwoners uit Andel maken zich zorgen om hun veiligheid. Al enige tijd heeft het dorp te kampen met 'zeer ernstige incidenten met groepen jongeren'. Aldus VVD Altena die reageert op informatie vanuit Andelnaren. 'Deze incidenten zijn zo ernstig dat inwoners zich niet meer veilig voelen in hun dorp. Wij hebben verhalen gehoord, waar de koude rillingen van over de rug lopen. De teller voor overlastmeldingen uit Andel stond in 2021 op 46. Dat is niet acceptabel.'

De overlast is bij de gemeente bekend, een oplossing is nog niet in zicht. Ook niet na een recent gesprek met de gemeente en een groep inwoners. VVD Altena: 'Dit gesprek heeft helaas ook geen vertrouwen gebracht in een goede afloop.' De partij spreekt van een onleefbare situatie. Het moment dat wanhopige inwoners het recht in eigen hand gaan nemen, komt naderbij. Inwoners hebben om die reden ook VVD Altena benaderd in de hoop dat zij iets kunnen betekenen in deze meer dan vervelende zaak.

Fractievoorzitter Pim Bouman: 'Volgens ons is de kwestie zo ver uit de hand gelopen dat naast gemeentelijk optreden, ook strafrechtelijk optreden noodzakelijk is. Als verantwoordelijke voor de openbare orde, speelt de gemeente hierin een cruciale rol.' Partijgenoot Jan Kolff diende met Bouman daarom een aantal vragen in bij het college vanwege de ernst van de situatie..

Politie en justitie
'Bent u met ons van mening dat de overlast in Andel onacceptabel is en op zo kort mogelijke termijn moet worden opgelost?' En: 'Bent u het met ons eens dat het voortduren van de situatie kan leiden tot eigenrichting bij de inwoners van Andel?' Verder Kolff en Bouman zich af of de overlast reeds gemeld is bij politie en justitie. VVD Altena wil graag weten hoe het college er samen met politie en justitie voor gaat zorgen dat de veiligheid terugkeert in Andel.

 

Foto @ Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.