woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Ouderen moeten zelf hun prakje opwarmen.

Trema stopt met warme maaltijden aan ouderen uit kostenoverweging

7 januari 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Ouderen die een warme maaltijd gebruiken, ontvingen onlangs van Trema Welzijn de mededeling dat zij vanaf 16 januari aanstaande zelf hun maaltijd moeten opwarmen.

Inwoners van 65 jaar of ouder die zelf niet geen maaltijd (meer) kunnen bereiden of boodschappen kunnen doen, mogen gebruik maken van de maaltijdvoorziening van Trema. Het gaat hierbij om mensen uit de voormalige gemeenten Werkendam en Woudrichem. De senioren krijgen van een vrijwilliger dan een warme maaltijd thuis bezorgd. Een belangrijke voorziening, die ouderen ook helpt langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Ouderen in de voormalige gemeente Aalburg krijgen de maaltijden via Pro Seniore bezorgd. Voor deze groep heeft de nieuwe regeling geen gevolgen.

Magnetron
Door prijsstijgingen staat deze dienstverlening onder druk. Trema maakt vanaf 16 januari gebruik van een andere instantie die de maaltijden bereidt. Dit betekent echter dat de maaltijden niet meer warm worden afgeleverd. Mensen moeten dit voortaan zelf doen, bijvoorbeeld op een gaspit of met een magnetron. En daar zit een crux. Veel ouderen zijn niet (meer) in staat een magnetron te bedienen. Als ze deze al hebben.

Vragen
Vanuit politiek Altena rijzen bedenkingen rond deze nieuwe maaltijdregeling. AltenaLokaal en Progressief Altena stelden het college er dan ook vragen over. De partijen willen dat inwoners in de gemeente Altena de mogelijkheid moeten hebben een warme maaltijd thuis te krijgen. Op die manier zijn de voorzieningen om langer thuis te kunnen blijven wonen zo optimaal mogelijk.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.