woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Minder geluid, rook en licht (flitsen).

Oranjevereniging Werkendam biedt op Koningsdag “prikkelarme” kermis

11 april 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Oranjevereniging (OV) Werkendam houdt (ook) op Koningsdag rekening met mensen die niet tegen allerlei prikkels kunnen. Om die reden zijn de attracties op 27 april een uur lang "prikkelarm" en wel van 11.30 tot 12.30 uur. Een mooi initiatief.

Een "prikkelarme kermis" is een kermis met zo min mogelijk rook, knipperende lichten en minder harde muziek. Ook kan deze worden uitgezet.

Kakofonie
Normaliter is het op een kermis een kakofonie van geluid, rook en veel licht of lichtflitsen. Veel mensen genieten daar terecht van. Voor wie echter te kampen heeft met zaken als ADHD, epilepsie of autisme, kan dat een reden om juist niet naar de kermis te gaan. Ook wordt op een prikkelarme kermis meer tijd gegeven voor het in- en uitstappen, waarbij mensen een handje geholpen kunnen worden. Waar mogelijk wordt ook de draaisnelheid verlaagd van bepaalde attracties.

Vraag
Anne-Marie Groeneveld (voorzitter OV Werkendam): 'Vorig jaar werden we benaderd door één van onze leden, of we hier wat mee wilden doen, zodat alle kinderen en anderen die anders te veel prikkels ervaren, toch leuk naar de kermis kunnen. Dat hebben we opgepakt, want we willen graag dat iedereen kan genieten. De kermisexploitanten zegden meteen hun volledige medewerking toe. Het zal voor sommigen even wennen zijn, want in plaats van de rit te starten met een geluidje, zullen ze dat nu met een teken aangeven.'

Welkom
Groeneveld benadrukt dat íedereen welkom is. 'Ook mensen zonder een beperking, kunnen genieten van een rustige kermis. Ik hoop dat veel kinderen, met een vriendje of vriendinnetje dat anders niet zou komen, gezellig samen naar de prikkelarme kermis gaan en er met elkaar een top uur van maken! En: vertel het vooral door aan mensen die misschien dit berichtje niet lezen; het zou jammer zijn als ze graag hadden willen komen en er niet van wisten.'

De prikkelarme kermis in Werkendam wordt gehouden op Koningsdag, direct na de versierde fietsen- en skelteroptocht.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.