donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

De derde opvanglocatie in Altena komt in Wijk en Aalburg.

Opvanglocatie vluchtelingen Wijk en Aalburg later gereed

20 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - De opening van de opvanglocatie voor vluchtelingen en statushouders in Wijk en Aalburg laat wat langer op zich wachten. Zo laat het college de gemeenteraad weten.

De opvanglocaties in Werkendam en Rijswijk zijn vol. De derde opvanglocatie in Wijk en Aalburg wordt bouwtechnisch iets later opgeleverd. Er is een vierde locatie gevonden in Werkendam waar vluchtelingen én statushouders kunnen worden opgevangen en er wordt onderzoek verricht naar nóg meer opvanglocaties. Uitgangspunt is dat de woningmarkt voor inwoners van Altena wordt ontzien. Aldus de gemeente.

Oktober
De locatie Wijk en Aalburg wordt waarschijnlijk halverwege oktober bouwtechnisch opgeleverd waarna snel gestart wordt met de inrichting. De gemeente: ‘Hier worden binnenkort de direct omwonenden van de opvanglocatie aan de Spieringen over geïnformeerd. Uiteraard worden zij uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het pand alvorens het in gebruik wordt genomen.’

Particuliere opvang
Per 1 september worden in Wijk en Aalburg dertien Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de particuliere opvang. Vier personen in de leeftijd 0-18 en negen tussen 19-80 jaar.

Altenabreed zijn dat er 134. Het college laat weten: ‘Er bereiken ons meer en meer signalen dat het op sommige locaties knelt in de particuliere opvang. In deze gevallen wordt aangegeven dat men graag gebruik maakt van de nieuwe opvanglocatie(s) die de gemeente nog ter beschikking stelt.’

Foto Mediaplein Altenanet.

Zie ook:

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.