vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Een bij van graffitti en een klaproos ...

Opvallende afvalbakken bij De Put moeten zwerfafval verminderen

25 augustus 2022 (door Redactie)

ALMKEK / UPPEL - Op de parkeerplaats bij de Put in Almkerk staan sinds kort twee opvallende afvalbakken. Een bij en een klaproos met grafitti aangebracht op de afvalbakken maken ze tot opvallende objecten.

Afval rond de Put De Put in Almkerk is een van de zogeheten hotspots, plekken in Altena waar veel zwerfafval ligt.

In plaats van meer afvalbakken kiest de gemeente ervoor de afvalbakken meer te laten opvallen. Kunstenaar Diederick Bax uit Giessen voorzag de bakken van mooie graffititekeningen. De gemeente houdt bij of de nieuwe afvalbakken zorgen voor minder zwerfval.

Wethouder Roland van Vugt: “Afval dat niet in de afvalbak belandt, vervuilt de natuur, zorgt voor ergernis en kost geld om op te ruimen. Op verschillende manieren proberen we dit als gemeente tegen te gaan. Deze afvalbakken bij de Put nodigen nu in ieder geval goed uit om er afval in te doen.”

Aanpak per locatie
Op andere locaties met veel zwerfafval wordt een andere aanpak gekozen. Dit doet de gemeente omdat de oorzaak van zwerfafval per locatie verschilt.

Zwerfafval
Op allerlei manieren gaat de gemeente zwerfafval in de openbare ruimte tegen. Door voldoende afvalbakken te plaatsen, die op tijd te legen en regelmatige de openbare ruimte schoon te maken. Ook zorgt de gemeente voor voorlichting en ondersteunt inwoners die vrijwillig zwerfafval opruimen.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Uppel Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.