zondag 10 december 2023

Alles over Altena

In het traject worden 50 kilometerzones aangelegd.

Opnieuw tijdelijke verkeersmaatregelen Middenweg

9 april 2022 (door Redactie)

ANDEL - De gemeente Altena gaat, vooruitlopend op de aanleg van het vrijliggende fietspad op de Middenweg/Veensesteeg, verkeersmaatregelen nemen. Veiligheid ter plaatse is een issue. Om die reden worden er weer tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. De aannemer begint daar op 19 april mee en is een week of vijf bezig. Er worden zogeheten gumacon drempels aangelegd, zeven in totaal.

Een gumacon drempel is een betondrempel in het wegdek om de snelheid af te remmen. Hiermee kunnen 50 kilometerzones gecreëerd worden. Brandweerwagens, ambulances en openbaar vervoerbussen kunnen er ongehinderd langs. De drempels komen in een wegversmalling. In het genoemde traject komen zeven versmallingen met de genoemde drempels.

Fases
Om de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk tegen te gaan, wordt het karwei in twee fases uitgevoerd. Eerst het traject vanaf de kruising Neerandelseweg tot en met Duizendmorgen. Aansluitend vanaf Duizendmorgen tot en met Zoutendijk.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Voor (brom)fietsers is de weg wel toegankelijk. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de provinciale weg N267.Van 17.00 uur tot 07.00 uur en in de weekenden is de weg tijdelijk open.

De gemeente laat verder weten: 'Woningen, bedrijven en percelen blijven voor bestemmingsverkeer altijd bereikbaar vanuit één zijde. Aanwonenden kregen een brief met info over de werkzaamheden en de planning.' Wie wil kan zich aanmelden via de ingesloten QR-code dientoegang geeft tot WhatsApp-groep. De aannemer houdt de deelnemers op de hoogte van de voortgang.

Bushaltes
De bushaltes bij zwembad Aqua Altena en aan de Kammetweg en Duizendmorgen in Andel worden buiten gebruik gesteld. Reizigers kunnen gebruik maken van de bushaltes aan de Neerandelseweg in Andel en de Schmitzstraat in Veen.

Plannen
Aanwonenden en ondernemers aan de Middenweg hebben meegedacht over de tijdelijke verkeersmaatregelen. Daar is een plan uitgekomen. Dat plan is HIER te downloaden. 

Foto Mediaplein Altena.Net - ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.