donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Opnieuw aanhoudingen voor brandstichtingen in Veen

30 maart 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - In het onderzoek naar de brandstichtingen in de periode rond de jaarwisseling 2021-2022 heeft de politie de afgelopen dagen opnieuw vier mannen aangehouden.

Het gaat om drie verdachten uit de gemeente Altena en een verdachte uit Vianen. De recherche doet verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij de autobranden in december in Veen.
Na hun verhoor is het viertal weer vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek.

Vorige week waren al vier personen gearresteerd. Ook deze verdachten zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Onderzoek
Het rechercheonderzoek richt zich op de strafbare activiteiten wat betreft de autobranden in de weken voor de jaarwisseling in december 2021. Op het kruispunt in Veen gingen daar circa veertien stookauto’s in vlammen op. De gemeente Altena volgt het strafrechtelijke onderzoek en gaat indien van toepassing bestuursrechtelijke maatregelen nemen en zet zich in om de schade te gaan verhalen.

Schade verhalen
Burgemeester Lichtenberg liet eerder weten: “Ik ben verheugd dat politie en OM nader onderzoek hebben gedaan naar mogelijke strafbare activiteiten. Complimenten voor de aanpak en voor het aanhouden van een aantal verdachten. We wachten verdere strafrechtelijke voortgang af en volgen dit indien van toepassing op met bestuursrechtelijke maatregelen. Waar mogelijk zetten we ons in om schade te verhalen.”

Gevaarlijke situatie
Het in brand steken van geprepareerde sloopauto’s rondom de jaarwisseling in Veen zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen dat gevaarlijke situaties voor omwonenden en omstanders oplevert. Hierbij wordt ook zwaar illegaal vuurwerk afgestoken en harde muziek afgespeeld. Omwonenden lopen schade op aan hun woningen en ondervinden veel overlast. Ook trekken de branden steeds vaker mensen van buiten Veen aan.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.